Değerli kardeşimiz, Haşhaş, arpa ve buğday gibi zati itibarıyla helal olan bir bitkidir ve onun bu hâliyle yenmesinde elbette bir mahzur yoktur.
Haşhaş ve anason yemek caiz midir
Bilindiği gibi arpa, buğday, biranın; üzüm, şarabın; anason ise rakının hammaddesini oluşturmaktadır ki, bu ürünler, İslam'da haramdır. Ayrıca haşhaş sadece uyuşturucu sahasında değil, ilaç sanayiinde kullanılmakta ve birçok ilacın muhteviyatında çeşitli oranlarda yer almaktadır.
Bu açıdan anason helal mi diye sorgulama gereği duyabilirsiniz. Fakat tıpkı şarap yapımında kullanılan üzümün tüketilmesinde sakınca olmadığı gibi anasonun kullanılmasında da sakınca yoktur.
Maliki mezhebinin fıkıhçılarından Karafî'ye (ö.684/1285) göre haşhaş ve afyon da nebiz kategorisine dahildir ve çok içilip sarhoş olunduğu ve başkalarına zarar verme durumuna gelinmediği takdirde haram değillerdir. Bunları içene, sarhoş olmadığı sürece namaz kılmak yasaklanamaz, had uygulanamaz yani ceza verilemez.
Anason, haşhaş, kenevir vb. bitkilerin uyuşturucu imalat etmek amacıyla yetiştirilmesi ve satılması caiz değildir (Bkz.
Anasonun en önemli uçucu yağ bileşeni trans-anethol (yüzde 80-90)'dur. Trans anethol bir tür yağ asidi olmakla birlikte anasonun kendine has kokusu bu asitten kaynaklanır. Sadece alkol içinde çözülebilen bu maddenin kendi öz yapısında bilinenin aksine alkol bulunmamaktadır.
Değerli kardeşimiz, Haşhaş, arpa ve buğday gibi zati itibarıyla helal olan bir bitkidir ve onun bu hâliyle yenmesinde elbette bir mahzur yoktur.
Anason zengin besin profiline sahip olan bir bitkidir. Anason tohumu anetol, estragol, limonen ve pinen gibi uçucu yağlar, flavonoidler ve fenolik asitler içerir. Anason Pimpinella anisum adlı bitkiden elde edilen tohumlarıyla tanınan bir bitki türüdür.
Helal sertifikalı pesto bulmak mümkün, ancak kural olarak hayır, pesto helal değildir. Domuz eti ve alkol, Kur'an'da en çok yasaklanan iki yiyecek maddesidir, dolayısıyla bazı insanların pestonun mübah olduğunu varsayması mazur görülebilir. Ancak, hayvansal maya kullanılarak üretilen her peynir yasaktır (haram).
Helal sertifikalı pesto bulmak mümkün, ancak kural olarak hayır, pesto helal değildir. Domuz eti ve alkol, Kur'an'da en çok yasaklanan iki yiyecek maddesidir, dolayısıyla bazı insanların pestonun mübah olduğunu varsayması mazur görülebilir. Ancak, hayvansal maya kullanılarak üretilen her peynir yasaktır (haram).
SON YAZILAR
Böbrek üstü bezi tansiyonu etkiler mi
Ay opak mıdır
1 ve 2 meşrutiyet kısaca
Akşemseddin çalışma yaptığı bilim dalları
2100 artık yıl mı
Bir kişinin kendi hayat hikayesini anlattığı türe ne ad verilir
Alerji yama testi
1792 yaş antlaşması
Ermenek'te şelale var mı
Ampute etmek
Dideral kullanmak tehlikeli mi
An mı ân mı
Esmer şekerle normal sekerin farki
1 tbmm ye karşı çıkan ayaklanmalar
Ameliyat yeri akıntısı
5in katları
1968 de ne icat edildi
Evrenin en hızlı şeyi
Eter alkol
Acem borusu hızlı büyür mü
1 pozitif çarpan mıdır
Enerjisa müşteri hizmetleri merkezi
Esophageal adenocarcinoma prognosis
Dacia Duster otomobil mi yoksa kamyonet mi
Deve sidiği hadisi sahih mi
Elektrikli kombi kullanışlı mı
Bahçelievler Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi diş teli takıyor mu
Çamaşır ve kurutma makinesi üst üste koyma
Evrenin genişlediğini ispatlayan bilim insanı
Eren Sayar ne iş yapıyor
Çiçek adasında ne var
Australorp tavuk yumurta verimi
En küçük çift tam sayı
Dana etinin en yumuşak yeri neresi
Falda c harfi
Bahar 31 Aralık'ta var mı
Bilimsel bilgi nesnel mi
Et beni yok etme
3 tekerlekli benzinli motor var mı
Alp ismi konulur mu